Koncept og fællesskab

KONCEPT & FÆLLESSKAB

Bofællesskabet som koncept rummer både en privat del, idet man har hver sin individuelle bolig og en social del, idet man deler et fælleshus og deltager i et fællesskab. Man er altså så heldig både at få et fællesskab lige uden for døren og et individuelt familie- og hjemmeliv ved at flytte i bofællesskab. I Bistrup Have er der oven i købet en stor dejlig have med æbletræer og mulighed for at etablere naturlegeplads.

Tanken er at understøtte biodiversitet, og der vil også være mulighed for bærbuske, nyttehave og mindre dyrehold. Dertil er der nogle store gamle og smukke træer, fx en blodbøg på gårdspladsen foran hovedhuset. Hovedhuset er på 340m2 plus kælder. Stueetagen rummer mulighed for cafe-og spisesale, stort køkken i underetagen, værksted og udgang til fælles terrasse, og på anden sal flere rum med mange muligheder. Herfra kan man træde ud på balkonen og nyde udsigten over den store have. Så ud over at du får din egen private bolig, med alt hvad der hører til en moderne bolig, får du også en andel i fællesskabet og i de fælles faciliteter.

Kort sagt – man kan få mere sammen, når man deler.

det moderne boFÆLLESSKAB

Bistrup Have er et moderne bofællesskab. Du har selvfølgelig dit helt eget hus og have, men du har også en masse fantastiske bofæller, aktiviteter og lækre, fælles faciliteter såsom fælleshus, have, køkkenhave over værksted til dyrehold – alt efter hvad I beslutter jer til. Fælleshuset og haven danner rammen om fælles aktiviteter, f.eks. fællesspisning, dyrkning af have og meget andet.

forpligtende FÆLLESSKAB

Fællesskab forpligter, og derfor har vi i Bistrup Have forpligtet hinanden på at løse en række opgaver sammen. Det gælder madhold, arbejdsdage, rengøring af fælleshus, fællesmøder, arbejdsgrupper, arrangementer – og også personlige arbejdsopgaver for den enkelte.

Alt sammen noget der er med til at forme fælleskabet og gøre Bistrup Have til et godt og også personligt og individuelt udviklende sted at bo – uanset hvor du er i dit liv.

farvel tidsrøver

Hækken, tagrenden og græsplanen bliver heller ikke en stor tidsrøver for dig alene, bortset fra din egen have. Al udvendig vedligeholdelse i Bistrup Have hviler på os alle – og ikke dig som enkelt beboer. De fleste ting klarer vi i fællesskab – resten får vi professionel hjælp til. Det giver dig mere tid til de vigtigste ting i dit liv, f.eks. din familie, dine venner og dine interesser. Samtidig skaber du også relationer til dine nye naboer.

FÆLLESSPISNING OG NYE VENSKABER

I vælger selv hvor mange dage om ugen, I har lyst til at sætte jer til rette i fælleshuset og nyde den sunde og afvekslende mad fremtryllet af et af de madhold, som hver beboer deltager i. Ved at gøre noget sammen, f.eks. at tilberede et måltid til alle de andre bofæller, skaber man et fælles fokuspunkt, som kan være meget givende for at lære hinanden at kende.

Det gælder også for børnene. Børn vil gerne være, hvor voksne er og vil gerne deltage, når de voksne sætter aktiviteter i gang eller udfører praktisk arbejde.

BÆREDYGTIGHED OG DELEORDNINGER

Bæredygtighed, miljø og økologi kan være et vigtigt tema i et moderne bofællesskab. I Bistrup Have arbejder vi med delebilordning (el-biler) og en frodig have med træer, planter og nyttehaver. Parken med en bred pallette af træsorter skaber grønne duftende og forskellige naturrum.

Den varierede beplantning består af mange former for biotoper og økosystemer, hvilket skaber stor biodiversitet og gør parken til et robust og ideelt opholdssted for dyreliv.

Men vigtigst af alt er, at et bofællesskabs identitet er noget der opstår indefra og derfor prioriteres samarbejdet højt blandt beboerne.

Kontakt os for at høre mere

Har du spørgsmål eller vil du bare gerne høre mere om fællesskabet? 

Jeg vil gerne kontaktes