Arkitektur og facader

Arkitektur

Det flotte udgangspunkt i arkitekturen og materialiteten i de eksisterende bygninger er så vidt muligt bevaret i ombygningen og renoveringen af bygningerne.

Hovedbygningen fra 1913 renoveres, men ændres ikke i facaden og dens ornamentik og detaljer. Længebygningerne er derimod i mindre god stand og ombygges ved et mere gennemgående indgreb med bl.a. nye kviste tilpasset den eksisterende arkitektur.

nybyggeri

De nye bygninger afspejler og refererer til de eksisterende bygninger ved brug af samme materialitet i mur og tag. Således er muren udført som filset hvid mur oven på mursten. Tagene udføres med tagpap-belægning som et ’lettere’ udtryk end de eksisterende mørke tegltage, men i samme stil. Boligerne bliver dejligt rumlige og lyse med åbne planer, f.eks. er der i et-plansboligerne åbent til kip. Dertil er der glidende overgang imellem køkken-alrum og stue, hvilket giver ekstra lysindfald og en moderne fornemmelse. Køkken og bad udføres i et moderne, elegant og enkelt design.  

facader

De nye boliger forskyder sig horisontaltalt og vertikalt samtidig med at de relaterer til de eksisterende stramme præcise linjer i længernes arkitektur. Der dannes herved en variation med naturlige rum og lækroge i bebyggelsen. Samtidigt fremstår de nybyggede boliger som noget nyt men med klare referencer til den eksisterende arkitektur.

ombygning

fra Hovedhus til fælleshus

Det gamle hovedhus bliver omdannet til fælleshus, som vil rumme mange forskellige faciliteter såsom spisesal/multirum i stueetagen, storkøkken og værksted i kælder samt mulighed for gæsteværelser på 1. sal. Erfaringer siger, at gæsteværelser er populære i bofællesskaber og skaber liv og en udadvendt stemning i fælleshuset. 

Vigtigst af alt vil være, at rummene har en fleksibilitet således, at forskellige funktioner kan opstå alt efter behov og ønsker hos beboerne. Se plantegninger nedenfor.

Der skal være plads til, at man kan lave mad og spise i fællesskab alle beboere. Der vil etableres udgang fra køkkenet til haven i syd med direkte mulighed for egen produktion af madvarer i køkkenhaven.

Der etableres en madlift i fælleshuset (fra køkken til stueetage) og ny rampe fra indgang mod vest skaber fuld tilgængelighed og inklusion for alle.

Gårdspladsen indrettes delvist med perlesten som et klassisk gårdrum omkring en eksisterende blodbøg i midten. Boligerne kan adskilles af plantekummer, der angiver mindre opholds-/uderum. 

stueetagen

Huset vil rumme mange forskellige faciliteter såsom spisesal i stueetagen. Plantegningen er vejledende. 

1. etage

Huset vil rumme mange forskellige faciliteter såsom multirum på 1.sal. Plantegningen er vejledende.

kælder

Huset vil rumme mange forskellige faciliteter såsom storkøkken og værksted i kælder. Plantegningen er vejledende.

Kontakt

Har du spørgsmål eller vil du bare gerne vide mere om arkitekturen, så kontakt os. 

Jeg vil gerne kontaktes